fredag 17 maj 2013

Skatteverket ljuger ang. friskvårdspeng

Det hör inte till ovanligheterna att lögner sprids men lågvattenmärket är nått när lögnens lättja nått våra myndigheter. Skatteverket förnekade att det finns en lista över icke godkända friskvårdsformer som inte är berättigade för sk. "friskvårdspeng"
I ett svar från skatteverket citerar jag "Skatteverket har tyvärr ingen uppställning om vad som är icke godkänd friskvård."
På skatteverkets hemsida står det
"Sporter som inte innebär motion i betydelsen fysisk träning omfattas inte av skattefriheten. Exempel på sådana sporter är pistolskytte, agility, bridge, schack och körsång med undantag för körsång på arbetsplatsen. Inte heller omfattas fiske, bergsklättring och andra friluftsaktiviteter och naturupplevelser.
Sporter som kräver dyrare redskap eller kringutrustning som golf, segling, ridning och utförsåkning omfattas inte heller av skattefriheten. Dessa sporter blir skattepliktiga om arbetsgivaren bekostar utövande eller utrustning" Detta är utan tvekan en lista på icke godkända.


Man kan fråga sig hur "dinga" majoriteten våra riksdagsmän är när man inte godkänner friskvård av ultimat natur. Ultimat friskvård är utan tvekan när man har måttlig fysisk aktivitet i natur och gärna med djur.
Det borde vara varje ryttare, golfare, cyklist,orienterare,bergsklättrare osv. att ta reda på hur "ding" deras riksdagsman är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar