Stout är en mörk, nästan svart överjäst öltyp som är vanlig i Storbritannien och på Irland. Kännetecknande är att en förhållandevis stor mängd rostad malt, samt rostat omältat korn, används i bryggprocessen, därav den mörka färgen
De 2 bästa är : Moose Juice och Ambassadör
| En svensk klassiker.
Ölet började bryggas 1836 och är Sveriges äldsta registrerade varumärke som ännu är i bruk.
|
| En av Sveriges bästa |
| En go dyr balanserad amerikan men dyr |
| Lite obalanserad men helt Ok |
| Namnet säger allt |
| En riktig goding med mycket smak, lite dyr |
| Näst bästa amerikanen men för dyr |
| Godkänd |
| Mycket tjära i balans |
| Islands bästa |
| Lite tunn |
| Inte i balans |
| God men lite spritg |
| Alkoholen tar överhand |
| Svår att få tag på utanför Skye men god |
| En favorit. precis lagom |
| En porter som påminner Skye Black |
| En stout med kaffestuk |
| God och harmonisk |
| Ett lite obalanserat dessertöl |
| En klassiker men lite intesägande |
| Ett hyfsat lågprisalternativ |
| Krämig , mjuk och med chokladkänsla |
| Passar bra till ostron |
| Alldeles för söt men mjuk och mycket smak |
| Inget att hänga i julgranen |
| Mycket mörk choklad passar till bakelser |
| Choklad ! Man kan lika gärna äta riktig choklad; ingen anledning att köpa på falska |
| En bra portugis som är lite lätt i kroppen |
| Den Azoriska varianten är lite bättre med lite rök på slutet |
| Ok |
| Bra kropp och bra balans |
| Smörpundets porter god med lite snygg kaffesmak |
| En godkänd dansk |
| Inte den bästa, bör drickas kyld |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar