söndag 20 december 2015

Porter och Stout



Porter är ett mörkt, överjäst öl. Porter är en stark, svart-brun ölsort, som har en besk, frisk och aromatisk smak. En del av det till porterbryggningen använda maltet rostas starkt, varigenom dess dextrin och maltos karamelliseras, vilket ger smak åt portern.
    Stout är en mörk, nästan svart överjäst öltyp som är vanlig i Storbritannien och på Irland. Kännetecknande är att en förhållandevis stor mängd rostad malt, samt rostat omältat korn, används i bryggprocessen, därav den mörka färgen
    De 2 bästa är : Moose Juice och Ambassadör
En svensk klassiker.
    Ölet började bryggas 1836 och är Sveriges äldsta registrerade varumärke som ännu är i bruk.
En av Sveriges bästa


En go dyr balanserad amerikan men dyr

Lite obalanserad men helt Ok

Namnet säger allt

En riktig goding med mycket smak, lite dyr

Näst bästa amerikanen men för dyr

Godkänd

Mycket tjära i balans

Islands bästa

Lite tunn

Inte i balans


God men lite spritg

Alkoholen tar överhand

Svår att få tag på utanför Skye men god
En favorit. precis lagom

En porter som påminner Skye Black
En stout med kaffestuk

God och harmonisk
Ett lite obalanserat dessertöl

En klassiker men lite intesägande

Ett hyfsat lågprisalternativ
Krämig , mjuk och med chokladkänsla

Passar bra till ostron

Alldeles för söt men mjuk och mycket smak

Inget att hänga i julgranen

Mycket mörk choklad passar till bakelser

Choklad ! Man kan lika gärna äta riktig choklad; ingen anledning att köpa på falska
En bra portugis som är lite lätt i kroppen

Den Azoriska varianten är lite bättre med lite rök på slutet

Ok

Bra kropp och bra balans

Smörpundets porter god med lite snygg kaffesmak
En godkänd dansk

Inte den bästa, bör drickas kyld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar