fredag 23 december 2016

Jag, en äldre arg vit man från landsbygden

Att jag är äldre än de som är yngre råder det ingen tvekan om. Det känns riktigt bra att man både införskaffat sig kunskap och erfarenhet (mycket är glömt och förpassat till byrålådorna som t.ex den kemiska formeln för amylacetat)
Vitheten är inte så vit som man skulle kunna tro, det går mest mot grått om inte nordanvinden och ansträngning ger ett rött skimmer.
Arg kan man inte vara när man glassat fram under livet utan svält och påträngande krig men en viss bitterhet kommer fram när dumheterna visar sig. Dumheten visar sig i media och i politiken

Den politik som förs är urban och global och tycks i första hand rikta sig till samhällets röststarka majoritet i städerna och den medborgarrätt som heter pengar. Det är lustigt att de delar av landet som har mest råvarutillgångar är de mest eftersatta med samhällsservice. Det är lustigt att de som planerar infrastruktur bara har lärt sig tre städer i Sverige (Huvudstaden, Hamnstaden och Skånestaden) Däremellan vill de ha snabb 1800-tals teknik. Ingick det inte i skolundervisning att det utanför Borås går det förarlösa fordon som kan färdas över hela landet.

Samhällsplanerarna verkar sakna basal naturkunskap som att en myrstack inte kan bli hur stor som helst. Hade de lite kunskap skulle de inte skapa och förstärka omöjliga platser att bo på. Platser som inte är självförsörjande på livsmedel och energi. För att t.ex Stockholm skall överleva krävs att det stjäls från landsbygden. (vilket det finns en lång tradition av) Stjäla är inte bra.

Vem vill inte ha hagar och betesmark, marker med mångfald och skönhet. Ett krav är att det finns betesdjur som sköter miljön. Samtidigt är det människor som propagerar för att man inte skall äta kött för miljöns skull. Då undrar jag om vi skall låta djuren ligga kvar när de dör? Vad blir det för miljövinst?

I ett samhälle är det nödvändigt med vissa monopol. Men när man låter monopolen falla in i girighetens tidsanda då blir det fel. (t.ex Vattenfall har ökat sina nätavgifter med 129%  sedan 2008). Konstigt nog tycker den "rättvisa" domstolen att det är rätt. När rätt är fel då är det fel.

Bortglömda ord är likvärdighet och gemenskap.

Det är inte längesedan man ropade "öppna era hjärtan", nu stänger man ute tolkarna som hjälpte de svenska soldaterna i Afghanistan. Pinsamt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar