lördag 2 juni 2012

Sommarsläppet 2012; En riktigt fyndig libanes

Munskänkarna i Borås hade en trevlig 12- viners provning på sommarsläppet.
Det libanesiska vinet Chateau Fakra Pinacle kändes som ett mycket prisvärt vin med en österländsk värme och kryddighet. 89:- för en flarra som har smak som räcker hela veckan lång. Bengt Johansson här har vi inte samma smak. Det bästa röda var Cornas Champelnose för199:-, kanske lite för mycket stramhet i eftersmaken.Gillar man Sydafrikaner fanns en sansad Pinot Noir med lite kaffesmak, Paul Cluver för 119:-. En god prisvärd modern spanjor från Priorat för 119:- är Aubagues men man kanske föredrar en klassisk Tempranillo,Dehesa La Garanja ( beställningssortimentet).
Äntligen en god Gruner Veltliner, Tassilo, för bara 69:-, rekommendabelt. Nessa var lite mer av den fruktiga sorten. Godaste vita var Pouilly Fumé för 149:- med bra eftersmak. När suget kommer efter lite diesel i strupen finns det en liten tysk,Erdener för 98:- som har mer i smaken än alunskiffer.
Rosén, Sancerre Les Baronnes är utan tvekan en god rosé för 129:-, men den färgfattiga och smaklösa Coteaux d`Aix för 89:- kan man vattna blommorna med, då kan man få glada blommor. Satsa hellre 55:- på Bulgarien och få en Karnobat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar