tisdag 29 januari 2013

Mansideal och duktiga valstrateger

När jag växte upp präglades man av av uppfattningen ; att en bra karl reder sig själv. En man skall kunna, lösa och reda ut. Dessutom var det en självklarhet att hjälpa till när någon behövde hjälp.
Jag kan tycka att det är ett ideal som skulle gälla än idag; men ack så är det nog inte.
 Idag är det en helt annat ideal som gäller för en lyckad man. Dagens man skall synas och bli servad dessutom mäts framgång i likvida medel som undgått det svenska skattesystemet.
Gårdagens man kunde knacka igång den stillastående bilen med en skiftnyckel, dagens man använder mobiltelefonen med 4G för att tillkalla Assistancekåren.
Ville man ha ett boende fick man lära sig att hantera en hammare och med lite hjälp av vänner fick man till ett hem idag men idag skall man se till att det fylls i ett Rot formulär så man får ett skatteavdrag.
Städning var ett sätt att hålla sjukdomar borta och det utförde man sopborste och dammsugare. Idag städar man med Rut sjukt mycket till förmån för astma och allergier, det skall blänka och skina. Viktigast är dock att grannarna ser att städfirman är på besök.
Det är säkert historien som går igen. Vem vill inte ha en egen slav. Vem vill inte sitta på pedestal. Vem vill inte ha ett proffs som putsar ens skor. Vem vill inte bli serverad av en egen bartender som är subventionerad av skattebetalarna.
Mental istid?

Detta har våra duktiga valstrateger insett; att majoriteten är ett gäng wannabees. Jobbsatsningen måste då bli nya statarjobb.
Avslutar med ett gammalt, mossigt och förpassat till historieböckerna citat " Köpa billigt och sälja dyrt är väl faen inget jobb" av en snickare av den gamla stammen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar