lördag 18 april 2009

En missbrukad resurs, lärarna

I helgen träffade jag 6 lärare i den för många okända skogen mellan Västergötland och Småland. Dessa män med närmare 150 år av yrkeserfarenhet visade upp beundransvärda talanger i att hantera skarpladdat vapen, pilbåge, blåsrör, kastyxa och vanlig snickarhammare. Egenskaper som aldrig tas upp och värdesätts vid deras individuella lönesamtal. Deras intellektuella briljans påverkades inte negativt av det kända giftet etanol utan intellektet snarare skärptes vid kraftigare förgiftning och brist på sömn. Deras högsta chef, fd. militären Björklund måste vara stolt över dessa män som har en trygghet som dagens ungdom kallar för respekt. Under fasaden kan ett tränat öga se frustation hos dessa män som inte får utföra sitt egentliga uppdrag till fullo och med rätta verktyg.
Vem vill gå till en tandläkare som putsar fönster, städar på toaletten och skriver måluppfyllelse för din döde fars tänder? Självklart vill man ha en tandläkare som lagar tänder och gör det bra!
Dessa män vill lära ut och inspirera till livslångt lärande samt ge våra ungdomar ett helt liv. Låt dessa experter utföra sin syssla! Björklund det är du som har verktyget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar