onsdag 15 april 2009

Skall islänningarna dö i förtur?

Det finns tre viktiga orsaker till att medelåldern kommer sänkas. Efter kontroll med 2 olika ombud i olika bolag så kan skönjas en ökad skadefrekvens hos islandshästarna.
1. För tidig och snabb inridning utan känsla. Håller man på med individer som inte är färdigutvecklade är det lätt att sluta som sparven från Minsk. Det finns en orsak till att man inte har organiserad ungdomsfotboll i Brasilien. Seniorena är trots det ganska hyfsade. Blup-systemet är en orsak som driver på.
2. Det finns alldeles för många feta hästar. En orsak är att vi har bättre foder än tidigare och för att det ges tillägg som är onödigt av samma orsak som den mopsälskande tanten ger sin älskling en extra köttbulle. Vi har alla sett köttbullar på 4 ben. Överviktiga får sin rullator tidigare, men vi kan inte ge våra hästar en sådan.
3. Allt fler placerar sina juveler i alltför små hagar och går miste om sin naturliga motion. Vi vet att om man är placerad i fängelse blir livslinan kortare.

Låt våra islandshästar ha en längre livslina än halvblod, galoppörer och travhästar

2 kommentarer:

  1. Är inte ett dugg orolig för min kuse!!! Hästarna på Myrekulla kommer att bli minst 100 år gamla allihopa! tror Lotti (och Viking)

    SvaraRadera
  2. Protesterar mot nr 2!! Med tanke på att obstinata elaka människor kallar Bryllan tjock!!

    SvaraRadera